BAMBOEKLEDING: Dat wil je niet meer uittrekken!

DaJia Bamboekleding

shippingtimeBinnen 2-3 werkdagen in huis
shippingcostGratis bezorging boven € 100
servicePersoonlijke & snelle service
productsModieuze bamboekleding

Waar wordt de bamboe kleding gemaakt?

Wij kopen onze bamboekleding in bij verschillende leveranciers in Europa. Zij importeren de garen uit China. De stof en kleding wordt vervolgens gemaakt in fabrieken in Europa.

Al de fabrieken van leveranciers waarmee wij werken zijn gecertificeerd op milieu-eisen en arbeidsomstandigheden. Voor nu hebben we de keuze gemaakt om met leveranciers te werken die fabrieken in Europa hebben. Dat garandeert de kwaliteit en dat de modellen gericht zijn op Westerse wensen.

Maar de filosofie van onze webwinkel is ook dat de bamboeproducent in China goed moet kunnen mee profiteren van de opkomst en populariteit van bamboekleding. En hoewel veel mensen denken dat China een rijk land is, heb ik met eigen ogen kunnen zien en meemaken dat er nog veel armoede is op het platteland in het Zuidwesten van China. Dus op termijn is onze droom om met een deel van de winst van DaJia de bamboeproducenten in China te ondersteunen, bijvoorbeeld door zich te organiseren in cooperaties. Zo zullen zij in ieder geval een goede prijs kunnen blijven bedingen bij handelaren.

Hani vrouw op markt in Yunnan   Yi gezin op markt Yunnan   Dai vrouw op markt Yunnan   Yi vrouwen op markt Yunnan   Naxi priester

Verschillende minderheden in Yunnan, China.

“ In het Chinees betekent DaJia (spreek uit: daa-dja) ‘iedereen’, en letterlijk: ‘grote familie’. Met deze naam wil ik uitdragen dat we steeds meer met elkaar verbonden zijn in deze wereld, met name dankzij internet, en dat iedereen verantwoordelijkheid kan nemen voor een eerlijke en duurzame wereld. Ook in de keuze van je kleding! ”

Volg ons
 

DaJia Nieuws

 

met o.a. Sneak Previews, Pre-Sales, Extra Kortingen

voer je email adres in:
 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
En ontvang 10% korting op je volgende bestelling