Van twijgje naar boom

Vijf jaar nadat ik mijn webshop in duurzame bamboe kleding heb opgezet en gerund, heb ik besloten te stoppen. En nee – dit is geen marketing stunt om je dit bericht te laten lezen. ;-)

Een dikke boom begint als een teer twijgje.
Een bergbeklimming begint met één stapje (Lao Zi)

Zo begon ik vijf jaar geleden aan een nieuwe droom: de toen nog volledig onbekende bamboe kleding onder de aandacht brengen in Nederland.

Ik had het jaren daarvoor ‘ontdekt’ in China en was meteen verkocht. Een duurzaam product. Ongekend draagcomfort. Een multifunctionele grondstof waar de lokale boeren heel veel profijt van hebben. Drie componenten die naadloos aansloten bij mijn passie: bijdragen aan een betere wereld, mensen daarvan bewust maken, maar zonder al te veel concessies te hoeven doen.

(Een duurzame broek die kriebelt gaat ‘m niet worden…)

Nu, vijf jaar later, heb ik besloten te stoppen met de webshop

Niet omdat ik niet meer in de bamboe kleding geloof. Integendeel.

De vraag neemt toe. Het aanbod neemt toe. Ik geloof er heilig in dat de bamboe kleding nog een hele vlucht gaat nemen. Dat we ons over 10 jaar niet meer kunnen voorstellen dat we het nooit gekend hebben.

Ook niet omdat mijn klanten ontevreden zijn. Integendeel.

Ik heb een schare aan trouwe fans, en elke dag komen er nieuwe bij. De shop wordt uitstekend beoordeeld met een 8,8. Mensen zijn enthousiast over mijn bamboe kleding. Ze waarderen de persoonlijke service die ik bied. Mijn visie en het verhaal erachter spreekt ze aan.

 

Jeannette met bamboe

Waarom dan stoppen?

Het bedrijf zit op een punt dat er investering en menskracht nodig is om het op een hoger plan te kunnen tillen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet meer de juiste persoon ben om dat te doen.

Ik geniet van pionieren; iets nieuws bedenken, een visie en strategie daarop bepalen, en het dan vervolgens neerzetten. De volgende fase komt beter tot zijn recht bij een ‘bouwer’, iemand die verder groeien als een uitdaging ziet.

Ook begin ik mijn eerdere werkveld te missen. Duurzaamheid, natuur & milieu, agri-business, internationale samenwerking. Met een team van gelijkgestemden samen werken aan een betere wereld in de (internationale) milieu- en landbouwsector. De modesector was nieuw voor mij, en blijkt me op middellange termijn minder inspiratie te geven.

 

Stokje overdragen

Stokje overdragen...?

Ik heb ervan genoten om mensen blij te maken! Vond (en vind! ;-)) het heel fijn om enthousiaste reacties te krijgen van klanten. Over hoe heerlijk ze de bamboe kleding vinden zitten. Over hoe blij ze zijn dat ze DaJia gevonden hebben. Heel veel dank daarvoor!

Het zou dan ook jammer zijn als het helemaal stopt. Het liefst zou ik het willen overdragen aan iemand die de bamboe kleding helemaal ziet zitten. Die er ook in gelooft. Die de uitdaging wil aangaan de webshop naar de volgende fase te brengen. DaJia Bamboekleding is duidelijk onderscheidend ten opzichte van de (nog weinige) andere aanbieders van bamboe kleding.

Misschien ken jij iemand of een bedrijf die interesse zou kunnen hebben om het stokje over te nemen? Dan hoor ik het graag!

En dan nu het goede nieuws...

Uitverkoop! De uitverkoop is vandaag ingezet. De komende weken zal het kortingspercentage steeds verder oplopen. We beginnen deze week met 10%, de week daarna 20%, daarna 30% etc. De actie loopt t/m de laatste week van dit jaar.

Hoe langer je wacht, hoe hoger de korting. Maar ook: hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat je maat er niet meer is. Want OP is nu ook écht OP...

De toepassing van de korting werkt via een kortingscode die geldig is van maandag t/m zondag. De code van die week zal ik jullie iedere maandag toesturen per email. Het wordt ook vermeld op facebook en twitter en zal op de webshop komen te staan. Zo hoop ik dat ik nog zo veel mogelijk mensen blij kan maken met heerlijke bamboe kleding!

De kortingscode van deze week is: Sale-DJ-10 en geeft 10% korting op alles. Ook de items die al afgeprijsd zijn. Geldig van maandag 21 nov t/m zondag 27 nov.

Sale DaJia Bamboekleding

Sale DaJia Bamboekleding