Van bos en boer naar kleding

Tien jaar geleden wist ik het niet: dat de kledingindustrie de op 1 na meest vervuilende industrie in de wereld is. Als bioloog heb ik me altijd ingezet voor het beschermen van bossen in de tropen. Het met lokale boeren opzetten van economische activiteiten om inkomsten te genereren die minder schadelijk zijn voor het milieu.

Vijf jaar geleden heb ik mijn aandacht verlegd naar hier. De mensen hier meer bewust maken over hoe je de wereld een beetje beter kan maken. Bijvoorbeeld door te kiezen voor duurzame kleding!

Hani vrouwen op de markt in Yunnan, China

Passie

Toen ik met DaJia begon, begon ik aan een missie.

DaJia (spreek uit: "daa-dja") is Chinees voor 'iedereen'. Iedereen kan bijdragen aan een betere wereld. Door te kiezen voor duurzame kleding. Gemaakt met respect voor mens en natuur. Onder eerlijke arbeidsomstandigheden.

En dat hoeft helemaal geen offer te zijn. Want duurzame kleding is al lang geen geitenwollensokken-rokje. Duurzame kleding is mooi. En bamboekleding al helemaal. Want het zit ook nog eens bijzonder lekker, zoals je wellicht al weet.

Duurzame kleding is hot

Deze week wordt duurzame kleding in de spotlight gezet. En wij doen mee! We zullen je deze week wat meer vertellen over onze kleding, en het verhaal achter het product. En om het helemaal leuk te maken, krijg je deze week 10% korting op onze bamboe jurkjes en rokken! Hoe leuk is dat? :-) Gebruik kortingscode DJ-duurzaam bij het afrekenen.