Komodo fashion

Zoals beloofd in de Week van de Duurzame Mode (#dswf) wat meer informatie achter onze merken en bamboekleding. Met een leuke dag-actie eraan vast geknoopt!

Vandaag: welk verhaal gaat er schuil achter Jurkje Yara?Het verhaal van Bamboe Jurkje Yara

Pionier in ethische mode

Bamboe Jurkje Yara. Ze is ontstaan uit de passie van Joe Komodo, oprichter van het label Komodo. Joe startte zijn label in 1988 vanuit de passie om comfortabele en stijlvolle kleding te ontwerpen die eerlijk en duurzaam is gemaakt. Geïnspireerd door de culturen en kleuren in Azië, wilde hij samen met een groep vrienden iets anders neerzetten. Mooie mode die bijdraagt aan de welvaart van de mensen die het maken.

Familiebedrijven in Nepal en Bali

De duurzame kleding van Komodo wordt gemaakt in midden-grote familiebedrijven in Bali en Kathmandu, Nepal. Met veel van deze fabrieken werkt Komodo al vanaf het begin, zodat ze er een nauwe band mee hebben opgebouwd. Maar de samenwerking is niet vrijblijvend. Komodo heeft een duidelijke lijst met regels opgesteld. Geen gedwongen arbeid, maximaal een 42-urige werkweek, goede salarissen. Energiebesparingen, hergebruik van afval. Deze regels worden ondersteund door internationaal erkende certificaten die regelmatig gecontroleerd worden: waar onder SA8000 voor goede arbeidsomstandigheden.

Spinning yarn in Komodo's K1 factory Kathmandu Stitching in Komodo's K1 Factory in Kathmandu Knitwear department Komodo's K1 factory Kathmandu Quality Control Komodo's K1 factory Kathmandu

Kleding met respect voor mens en natuur

Je kan Bamboejurk Yara met trots dragen: Ze is, net als alle andere bamboekleding van Komodo in onze winkel, gemaakt onder eerlijke omstandigheden met respect voor het milieu. De bamboe komt uit China en wordt gewonnen onder het Eco-cert certificaat. Het bamboegaren wordt ook in China gemaakt onder hetzelfde Eco-cert certificaat. Dat beoordeelt de duurzaamheid in de hele keten en staat o.a. voor organische landbouw en natuurlijk textiel.

Goed gevoel

Jij ook al een goed gevoel gekregen bij bamboe jurkje Yara (en al die andere mooie bamboekleding van Komodo)? Laat je dan nog verder inspireren door het enthousiasme en de passie van Joe Komodo:

Dagactie #DSFW: Vandaag 10% korting op alle bamboekleding van Komodo!

We willen iedereen enthousiast maken over de mooie en ethische bamboekleding van Komodo! En we willen in de Week van de Duurzame Mode wat leuke kadootjes weggeven. Daarom vandaag - en alleen vandaag- 10% korting op ALLE bamboekleding van Komodo!

Gebruik kortingscode bamboe-komodo-dswf bij afrekenen.

Shop je Komodo outfit met korting