Braintree Bamboe Tuniek Zoë

Braintree Fashion

Deel 2 van 'What if this dress could talk?'. Wat weet jij van jouw kleding? In de Week van de Duurzame Mode zullen we iets meer vertellen over de achtergrond van onze duurzame bamboekleding.

Vandaag: welk verhaal gaat er schuil achter Tuniek Zoë?

Betaalbare duurzame mode

Bamboe Tuniekje Zoë is geboren uit de filosofie om ethische en duurzame kleding te maken die betaalbaar is. Braintree is in de jaren 90 met die visie opgericht. En dat is ze gelukt! Begonnen in Australië met een paar hennep T-Shirts is het duurzame merk nu in London gebaseerd. Met een brede collectie aan kleurige en fleurige eco kleding. Gemaakt van verschillende duurzame stoffen, waar onder bamboe. En ook betaalbaar. Tuniekje Zoë kost €59,95. Dat is niet duur, toch?

Geen kinderhandjes

Ethical Trading Initiative CodeBraintree werkt al vanaf het begin, midden jaren 90, met dezelfde kledingfabrieken in Azië. Fabrieken waarmee ze hun visie delen, en die ze helpen te groeien. Op basis voor respect voor elkaar. En respect voor het milieu.

IFAT International Fair Trade AssociationDe kledingfabriek waar bamboe tuniek Zoë is gemaakt werkt met het 'Ethical Trade Initiative Code'. Een internationaal erkende standaard voor goede arbeidsomstandigheden en lonen. Daarnaast is het merk ook nog eens lid van de International Fair Trade Organisation (IFAT).

We kunnen dus met een gerust hart zeggen dat Tuniekje Zoë, en de andere bamboekleding van Braintree, niet gemaakt is door kinderhandjes. Maar dat zij tot stand is gekomen onder goede arbeidsomstandigheden. En een goed inkomen heeft opgeleverd voor de naaisters.

Feel Good Fashion

Duurzaamheid is voor Braintree geen buzzword. Geen hype. Geen trend. Duurzaamheid is de enige weg. De leidraad voor hoe ze in het leven staan. En hoe ze hun kleding maken. Braintree is daarom echte Feelgood Fashion!

Dagactie #DSFW: Vandaag 10% korting op alle bamboekleding van Braintree!

We willen iedereen enthousiast maken over de mooie en ethische bamboekleding van Braintree! En we willen in de Week van de Duurzame Mode wat leuke kadootjes weggeven. Daarom vandaag - en alleen vandaag, 15 okt- 10% korting op ALLE bamboekleding van Braintree!

Gebruik kortingscode bamboe-braintree-dswf bij afrekenen.

Shop bamboe Braintree